Angela Caraman: La alegeri și referendumul din toamnă vor fi deschise mai multe secții de votare în străinătate2Foto© realitatea.md

Angela Caraman: La alegeri și referendumul din toamnă vor fi deschise mai multe secții de votare în străinătate

, 4 știri, 3 vizualizări

La alegerile prezidențiale și referendumul din toamnă vor fi deschise mai multe secții de votare în străinătate decât la scrutinele precedente, spune președintele Comisiei Electorale Centrale, Angela Caraman, care îndeamnă alegătorii din diaspora să se înregistreze prealabil pentru a participa la vot. Potrivit șefului CEC, numărul înregistrărilor prealabile este un factor important care determină deschiderea mai multor secții de votare în străinătate, notează IPN.

Șeful Comisiei Electorale Centrale spune că numărul secțiilor de votare deschise în străinătate va fi stabilit cu 35 de zile înainte de ziua alegerilor și va fi determinat de  trei factori importanți, printre care și înregistrarea prealabilă.

„E vorba de numărul de alegători care au participat la ultimele trei scrutine, numărul de alegători pe care îl deține Ministerul de Externe și rezultatul înregistrării prealabile. Toate aceste criterii ne ajută să stabilim numărul secțiilor de votare. De asta este important să existe cât mai multe înregistrări prealabile ca să avem un tablou cât mai aproape de realitate.