ANSA a avertizat asupra calității alimentelor pentru Sărbătorile Pascale4Foto© realitatea.md

ANSA a avertizat asupra calității alimentelor pentru Sărbătorile Pascale

, 5 știri, 3 vizualizări

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a recomandat consumatorilor să procure pentru masa de Sfintele Sărbători de Paști produse alimentare sigure, doar din unități și spații comerciale autorizate sanitar-veterinar, transmite MOLDPRES.

„Achiziționați carnea în stare proaspătă numai din locuri autorizate: măcelării, magazine alimentare etc. Apreciați calitatea după consistența cărnii, care trebuie să fie elastică, de o culoare de la roz-pal până la roșu închis, în secțiune trebuie să fie compactă, elastică, gropița formată cu degetul trebuie să se niveleze rapid. Grăsimea nu trebuie să aibă miros de râncezire (alterare)”, atenționează specialiștii ANSA.

De asemenea, carnea de miel trebuie să provină de la unități autorizate sanitar-veterinar și livrată către unitățile din domeniul alimentar, care o vor comercializa direct consumatorilor finali. Termenul de valabilitate recomandat pentru carnea de miel este de 72 ore (3 zile), fiind păstrată la o temperatură controlată de +2 – +4°C. Carnea de miel obținută în condiții precare de igienă, necontrolată sanitar-veterinar ar putea duce la apariția toxiinfecțiilor alimentare.