Antony Blinken și USAID salută reformele din RM, îndeamnă investitorii să vină aici și anunță granturi de 25 de mil. USD2Foto© curentul.md

Antony Blinken și USAID salută reformele din RM, îndeamnă investitorii să vină aici și anunță granturi de 25 de mil. USD

, 4 știri, 14 vizualizări

Pe 20 septembrie, în cadrul evenimentului „Democrația Aduce Rezultate” al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) organizat în marja Adunării Generale a ONU, Secretarul de Stat Antony Blinken și Administratoarea USAID Samantha Power, în parteneriat cu Ford Foundation și Rockefeller Foundation, au încurajat organizațiile filantropice și partenerii din sectorul privat să investească în Republica Moldova și alte țări în care democrația devine tot mai consolidată.

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a participat la eveniment alături de liderii din alte țări care reprezintă prima cohortă de țări identificate de către USAID ca state unde Democrația Aduce Rezultate – Armenia, Republica Dominicană, Ecuador, Malawi, Maldive, Moldova, Nepal, Tanzania și Zambia.

Participanții au discutat despre modalitățile de a canaliza resurse noi și variate pentru a sprijini reformatorii și cetățenii care construiesc democrații care vor aduce rezultate pentru toți.