Aparitie misterioasa a lui Prigojin, la Sankt Petersburg, chiar in timpul summitului gazduit de Putin4Foto© realitatea.md

Aparitie misterioasa a lui Prigojin, la Sankt Petersburg, chiar in timpul summitului gazduit de Putin

, 6 știri, 7 vizualizări

Evgheni Prigojin, fondatorul companiei militare private Wagner, a fost zărit la Sankt Petersburg, unde s-a întâlnit cu un demnitar african în marja summitului Rusia-Africa, potrivit unor conturi asociate cu grupul de mercenari, relatează CNN. CNN precizează că nu a reușit să identifice demnitarul african, dar acesta purta la gât un șnur pentru ecuson care se potrivea cu cele purtate de alți oficiali care participă la summitul Rusia-Africa care se desfășoară la Sankt Petersburg și la care participă Vladimir Putin.

Contul Telegram Orkestr Wagnera a mai publicat încă o poză cu Prigojin care dă mâna cu un bărbat african, lângă un perete pe care sunt afișate hărți. „Evgheni Prigojin și directorul Afrique Media în marja Forumului economic Rusia-Africa” – este explicația pentru fotografie. „Șeful PMC Wagner și-a vizitat prietenii africani la Sankt Petersburg. Se spune că jumătate din delegație a venit pentru a discuta condițiile de cooperare cu reprezentantul (Wagner – n.r.) din Sankt Petersburg”, adaugă contul Telegram apropiat de Wagner.

Într-o altă postare se spune că „Evgheni Prigojin continuă să consolideze poziția și influența Rusiei și a Wagner în Africa”, iar lovitura de stat din Niger ar fi o dovadă în acest sens.