APCE a adoptat unanim rezoluția privind onorarea obligațiunilor și angajamentelor Republicii Moldova7Foto© politik.md

APCE a adoptat unanim rezoluția privind onorarea obligațiunilor și angajamentelor Republicii Moldova

, 13 știri, 2 vizualizări

În luările lor de cuvânt, deputați din diferite state au exprimat aprecierea pentru eforturile autorităților Republicii Moldova de transformare democratică a țării, de consolidare a drepturilor omului, de reformare a sectorului justiției, de combatere a corupției și de deoligarhizare, precum și determinarea fermă de a urma calea europeană. Au fost adresate cuvinte de recunoștință pentru contribuția extraordinară la susținerea refugiaților din Ucraina. Moldova a fost apreciată ca o țară mică cu inimă europeană mare.

Potrivit vicepreședintelui Parlamentului, Mihail Popșoi, membru delegației naționale la APCE, rezoluția adoptată reprezintă cea mai pozitivă și încurajatoare rezoluție din cei 27 de ani de când Moldova a devenit membră a Consiliului Europei. „Această rezoluție oferă un fundament solid pentru a începe demersurile de a trece la etapa de post-monitorizare în viitorul apropiat.

Progresul Republicii Moldova în domeniul reformelor, în pofida tuturor dificultăților, este apreciat de comunitatea Europeană. Moldova reușește!”, a comentat Mihail Popșoi. Totodată, în dezbateri, vicespeakerul  a relatat despre provocările și obiectivele care stau în față pentru ca țara noastră să devină ireversibil parte a lumii  europene libere, așa cum își doresc oamenii din Republica Moldova.