Armata ucraineană anunță recucerirea satului Andriivka de lângă Bahmut2Foto© deschide.md

Armata ucraineană anunță recucerirea satului Andriivka de lângă Bahmut

, 7 știri, 3 vizualizări

Armata ucraineană a anunțat vineri dimineața că a recucerit satul Andriivka, situat la circa 10 kilometri la sud de orașul Bahmut de pe frontul de est, transmite Agerpres.

Hanna Maliar, adjunctă a ministrului apărării de la Kiev, anunțase acest succes încă de joi, pe Telegram, însă unitatea ucraineană de asalt a dezmințit aproape imediat afirmația ei, printr-un mesaj în aceeași rețea: "Declarația referitoare la cucerirea Andriivka este falsă și prematură. În zonele Klișciivka și Andriivka au loc lupte importante și intense". Brigada a treia de asalt a adăugat chiar că "astfel de declarații pot fi dăunătoare, pun în pericol viața personalului și afectează executarea misiunilor de luptă".

Abia vineri, statul-major ucrainean a comunicat în raportul zilnic publicat pe Facebook că "forțele de apărare au repurtat un succes parțial în zona Klișciivka în timpul operațiunilor ofensive. În cursul asaltului, au eliberat Andriivka, în regiunea Donețk" și "au provocat inamicului pierderi semnificative de efective și echipamente".