Autoritățile au respins atacurile cibernetice lansate în adresa unor instituții de stat© unimedia.info

Autoritățile au respins atacurile cibernetice lansate în adresa unor instituții de stat

, 5 știri, o vizualizare

Autoritățile au respins atacurile cibernetice pe fundalul intensificării unor solicitări de tip DDOS, caracterizat prin lansarea unui număr mare de cereri, de regulă de peste hotarele țării, orientate pentru blocarea unui server.

După ședința Guvernului, purtătorul de cuvânt al Executivului, Daniel Vodă, a declarat jurnaliștilor că responsabilii de la instituțiile statului au întreprins acțiunile necesare pentru diminuarea impactului. Printre aceste măsuri se numără suspendarea accesului către site-urile guvernamentale din exteriorul țării, pentru a nu admite preluarea acestora.

Oficialul a precizat că nu este vorba de un atac cibernetic asupra infrastructurii critice a țării, această infrastructură fiind protejată de către responsabilii instituțiilor naționale. Ținta recentă a atacurilor menționate au fost paginile web ale următoarelor instituții publice: Aeroportul Internațional Chișinău, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică și Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.