Avocatului poporului, despre cedarea clădirii Bibliotecii Naționale4Foto© publika.md

Avocatului poporului, despre cedarea clădirii Bibliotecii Naționale

, 6 știri, 6 vizualizări

Proiectul de lege ce prevede transmiterea imobilului Bibliotecii Naționale în proprietatea Mitropoliei Basarabiei ar trebui să aibă raționamente legale și bine determinate. Asta spune avocatul Poporului, Ceslav Panico, care sugerează Parlamentului să reflecteze asupra interesului public urmărit prin acest proiect de lege, precum și să-l supună unor consultări publice lărgite.

Reacția ombudsmanului vine după ce a fost sesizat de către un grup de reprezentanți ai societății civile prin care au invocat dezacordul cu inițiativa legislativă cu privire la transmiterea cu titlu gratuit a unui bun imobil al Bibliotecii Naționale a Moldovei în proprietatea Mitropoliei Basarabiei.

”În condițiile în care Biblioteca Națională este recunoscută de către stat un monument istoric de o importanță națională care servește științei, culturii și necesităților educaționale întregii comunități moldave, atribuirea acesteia unei comunități religioase trezește anumite îngrijorări” se menționează în opinia avocatului poporului expediată în adresa Parlamentului.