Banca Mondială va oferi Moldovei un nou împrumut, în valoare de 50 de milioane de dolari5Foto1Video© jurnal.md

Banca Mondială va oferi Moldovei un nou împrumut, în valoare de 50 de milioane de dolari

, 8 știri, 5 vizualizări

Banca Mondială va investi 50 de milioane de euro pentru a facilita dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii din Republica Moldova. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă de către viceprim-ministrul Dumitru Alaiba, ministru al dezvoltării economice și digitalizării, și directoarea de țară a Băncii Mondiale în Moldova, Inguna Dobraja.

„Suntem aici pentru a lansa o nouă inițiativă a Băncii Mondiale pentru antreprenorii mici și mijlocii. Una dintre prioritățile acestui Guvern este dezvoltarea economică. Asta reprezintă o încredere în ziua de mâine pentru fiecare antreprenor și cetățean. Este de responsabilitatea noastră să dezvoltăm economia”, a menționat Dumitru Alaiba, citat de IPN.

Proiectul finanțat de Banca Mondială are un buget de 50 de milioane de dolari și banii vor fi cheltuiți pe mai multe componente: digitalizarea și reforma regulatorie, accesul la finanțare, astfel încât IMM-urile să poată accesa credite, statul fiind garant, precum și pentru dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii în vederea sporirii exportului.