Bogdan Aurescu: E important ca până la sfârșitul anului să avem o decizie pentru Moldova și Ucraina privind negocierile de aderare la UE3Foto© unimedia.info

Bogdan Aurescu: E important ca până la sfârșitul anului să avem o decizie pentru Moldova și Ucraina privind negocierile de aderare la UE

, 8 știri, 7 vizualizări

„Este foarte important sprijinul pentru aderarea la UE a Ucrainei, a Republicii Moldova și a Georgiei. Este important ca până la sfârșitul acestui an să avem o decizie pentru Ucraina și Republica Moldova în privința demarării negocierilor de aderare la Uniunea Europeană.

În ceea ce privește Republica Moldova, voi solicita sprijinul colegilor mei pentru listarea rapidă a primelor persoane în noul regim de sancțiuni, care a fost creat recent, la propunerea mea din februarie, împotriva persoanelor care acționează pentru destabilizarea Republicii Moldovei sau care acționează împotriva ordinii constituționale a Republicii Moldova”, a declarat Bogdan Aurescu, la reuniunea informală Gymnich a miniștrilor de externe, care are loc în Suedia.

Ministrul a declarat că pe 24 aprilie, în cadrul Consiliului Afaceri Externe anterior, s-a obținut un acord politic pentru crearea acestui regim de sancțiuni.

Este foarte important sprijinul pentru aderarea la UE a Ucrainei, a R.Moldova și a Georgiei
Bogdan Aurescu,
Bogdan Aurescu: ”Este foarte important sprijinul pentru aderarea la UE…