Bolea: Pînă în 2025 vom avea 20 de mii de vaci4Foto© politik.md

Bolea: Pînă în 2025 vom avea 20 de mii de vaci

, 6 știri, 6 vizualizări

Asigurările sînt date de ministrul Vladimir Bolea, potrivit căruia în acest an, printr-un împrumut de la Banca Mondială, vor fi modernizate fermele de bovine. Ministrul spune că este imperios necesar ca Republica Moldova să producă măcar parțial cantitățile de lapte necesare pentru consum, astfel încît să fie redusă cota importurilor, notează IPN.

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare spune că în acest an există toate premisele pentru a începe reanimarea sectorului zootehnic. Potrivit oficialului, în acest sens a fost aprobată legislația necesară și a fost contractat un credit de la Banca Mondială. Banii împrumutați vor deveni investiți în modernizarea fermelor de bovine.

„Ministrul Agriculturii din Germania m-a întrebat cîte vaci avem și cînd i-am spus că de la 5100 în 2021 acum avem 13 mii de vaci mulgătoare, el mi-a spus că asta nu-i zootehnie. Obiectivul este ca pînă în 2025 să avem în jur de 20 de mii de vaci de înaltă productivitate care să ne permită să avem 8 mii de litri pe an de la un animal.