Burduja anunță semnarea contractului pentru dezvoltarea proiectului SMR de la Doicești4Foto© puterea.ro

Burduja anunță semnarea contractului pentru dezvoltarea proiectului SMR de la Doicești

, 8 știri, 38 vizualizări

Nuclearelectrica și RoPower Nuclear, compania de proiect dedicată reactoarelor modulare mici (SMR) de la Doicești, au semnat contractul Front-End Engineering and Design Faza 2 (FEED 2) cu Fluor Corporation.

Ceremonia de semnare a avut loc în cadrul summit-ului Parteneriatul pentru cooperare transatlantică în domeniul energiei și climei (P-TECC) și marchează o etapă importantă în parcursul României spre dezvoltarea tehnologiilor energetice curate și sigure. Proiectul SMR Doicești vizează dezvoltarea primei centrale nucleare cu tehnologie SMR NuScale Power din Europa.

Sebastian Burduja, ministrul energiei al României, șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu, și Jennifer Granholm, secretarul energiei din SUA, au fost martori la evenimentul care a evidențiat importanța strategică a proiectului SMR atât pentru peisajul energetic românesc, cât și pentru cel global, și au subliniat cooperarea bilaterală solidă și rolul critic al tehnologiei SMR în abordarea schimbărilor climatice și creșterea rezilienței energetice.