Canoistele Maria Olarasu si Daniela Cociu au devenit campioane europene, printre sportivele de pana la 23 de ani6Foto© publika.md

Canoistele Maria Olarasu si Daniela Cociu au devenit campioane europene, printre sportivele de pana la 23 de ani

, 8 știri, o vizualizare

Daniela Cociu si Maria Olarasu au castigat tot ce se putea in proba de canoe pe distanta de 500 de metri, in categoria de varsta de pana la 23 de ani. Fiind vicecampioane europene in exerctiu, la inceputul lunii, fetele noastre au devenit campioane mondiale in aceasta disciplina, iar astazi si-au adjudecat si mult ravnitele medalii de aur la Campionatul European din Portugalia. Perechea din Moldova a inceput in forta si si-a mentinut prima pozitie pana la finis, depasind clar adversarele din Spania si Ungaria care au prins podiumul de premiere.

A fost o zi superba pentru Maria Olarasu, care pe langa, aurul la dublu a urcat pe podium si in proba individuala de 500 de metri. Canoista din tara noastra a fost depasita doar de sportivele din Portugalia si Ungaria.

De fapt, Moldova si-a trecut primele medalii in palmares ieri, cand Mihail Culceac si Stanislav Banaru au facut pereche pe distanta de 1000 de metri, devenind vicecampioni europeni printre juniori. Canoistii au ajuns la patru secunde in spatele unui duet din Ungaria.