Cazurile de abuz sexual asupra copiilor vor putea fi raportate online3Foto© deschide.md

Cazurile de abuz sexual asupra copiilor vor putea fi raportate online

, 6 știri, 5 vizualizări

Materialele din mediul online cu conținut care reprezintă abuz sexual asupra copiilor vor putea fi raportate anonim pe platforma siguronline.md. Conținutul va fi analizat, iar dacă se constată ilegalități, va fi sesizată poliția pentru a obliga furnizorii de servicii să înlăture acestemateriale din internet, transmite IPN.

Adrian Efros, ministru al afacerilor interne, a comunicat într-o conferință de presă că a fost creat și operaționalizat Mecanismul național de raportare a materialelor de abuz sexual față de copii. Prin acest mecanism de cooperare Ministerul Afacerilor Interne și-a propus să conecteze strategiile naționale în domeniul afacerilor interne și viziunea Uniunii Europene privind combaterea crimei organizate pe dimensiunea exploatării sexuale a copiilor.

„Cu ajutorul acestui mecanism național vom reduce de trei ori timpul de blocare a materialului de abuz sexual față de copii. De asemenea, serviciul permite fiecărui cetățean să participe activ în lupta împotriva exploatării sexuale a copiilor, asigurând astfel un ecosistem digital cât mai sigur.