CEC a Ucrainei, interesată de experiența Republicii Moldova© realitatea.md

CEC a Ucrainei, interesată de experiența Republicii Moldova

, 5 știri, 19 vizualizări

O delegație a Comisiei Electorale Centrale a Ucrainei, condusă de Președintele Oleh Didenko, se află într-o vizită de studiu în Republica Moldova. Scopul acesteia este de a studia și prelua bunele practici în materie de organizare și desfășurare a alegerilor pentru cetățenii cu drept de vot aflați în ziua scrutinului în afara hotarelor țării. Din delegație fac parte și reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe din Ucraina și ai International IDEA.

Organizarea primelor alegeri de la începutul războiului va veni cu provocări fără precedent pentru Ucraina, deoarece o parte semnificativă a infrastructurii electorale a fost deteriorată, iar milioane de alegători au fost strămutați în interiorul țării sau au emigrat în afara ei.

Astfel, CEC Ucraina își propune să studieze practica altor țări, așa cum este Republica Moldova, la capitolul organizării scrutinelor peste hotare. Timp de două zile, delegația va avea întrevederi cu mai multe autorități din țara noastră, care nemijlocit participă la o bună organizare a alegerilor în diaspora, informează CEC.