Cercetătorii din Republica Moldova și România vor beneficia de finanțare pentru proiecte comune de cercetare și inovare2Foto© politik.md

Cercetătorii din Republica Moldova și România vor beneficia de finanțare pentru proiecte comune de cercetare și inovare

, 5 știri, 8 vizualizări

Apelul de proiecte, cu valoarea totală de circa 90 de milioane de lei, a fost lansat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă de Bogdan-Gruia Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării al României, și Dan Perciun, ministrul Educației și Cercetării al Republicii Moldova.

Proiectul va fi cofinanțat de Guvernele celor două state, de granturi urmând să beneficieze proiecte din mai multe domenii: digitalizare, industrie și spațiu; climă, energie și mobilitate; hrană, bioeconomie, resurse naturale, biodiversitate, agricultură și mediu; sănătate;  cultură, creativitate și societate incluzivă; securitate civilă pentru societate. Durata maximă a unui proiect este de 24 de luni.

„Acest proiect este unul emblematic pentru domeniul cercetării. La Ministerul Educației și Cercetării, investim timp și resurse ca acest sector să crească și să se dezvolte, elaborăm politici care să încurajeze cât mai mulți tineri să urmeze o carieră în domeniul cercetării și inovării.