Circa 80% dintre foștii patentari au trecut la activitate independentă4Foto© curentul.md

Circa 80% dintre foștii patentari au trecut la activitate independentă

, 5 știri, 7 vizualizări

Dintre toți cei care au trecut în ultima săptămînă la o nouă formă de activitate, o pătrime sînt din Bălți, unde se înregistrează o conformare de 67%. O rată de peste 90% de conformare este atestată la Ungheni, Strășeni, Soroca, Leova, Ialoveni, Florești, Fălești, Criuleni, Călărași și Cahul. În Chișinău, Anenii Noi, Cimișlia, Hîncești și Rîșcani, rata celor care au trecut la activitate independentă este de peste 80 la sută. Cea mai mică rată, de 52 %, este la Briceni.

Potrivit datelor de la 31 august, în total au fost depuse 3195 de cereri prin care foștii patentari au solicitat compensații la Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului. Pentru 1031 de solicitări deja au fost transferați banii, notează Noi.md cu referire la moldpres.md.

Mai sînt două săptămîni în care cei care achiziționează aparat de casă pot cere suma de pînă la 10 mii de lei (500 de euro) pentru cheltuielile de tranziție. Compensația mai poate fi solicitată pînă la data de 15 septembrie, acest termen fiind extins de Guvern cu două săptămîni.