Combaterea propagandei ruse: Moldova vrea, dar nu poate, Serbia ar putea, dar nu vrea2Foto© moldova.europalibera.org

Combaterea propagandei ruse: Moldova vrea, dar nu poate, Serbia ar putea, dar nu vrea

, 5 știri, 2 vizualizări

„Dorim ca prin această rezoluție să facem cunoscut cetățenilor din Republica Moldova faptul că tentativele de imixtiune ale Federației Ruse în alegerile din Republica Moldova ne sunt cunoscute și ele sunt contracarate inclusiv de la nivel european, prin sancțiuni asupra persoanelor care încearcă să destabilizeze situația din Republica Moldova, prin eforturi comune ale autorităților din Republica Moldova și ale autorităților europene de a opri și de a contracara, de a combate dezinformarea, știrile false, propaganda, a declarat Siegfried Mureșan în cadrul unui briefing pentru jurnaliști români de la Strasbourg.

Mureșan, care este președintele delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova, a subliniat că UE este implicată activ în Republica Moldova, asigurându-se că cetățenii sunt bine informați cu privire la beneficiile procesului de integrare europeană. De asemenea, a precizat eurodeputatul, rezoluția, care va fi dezbătută marți în plenul PE și votată miercuri, prezintă agenda de integrare europeană viitoare, respectiv care sunt pașii acestei integrări.

În același timp, a spus Siegfried Mureșan, UE dorește o liberalizare permanentă și totală a comerțului dintre UE și Republica Moldova. El a exemplificat prin ridicarea cotelor la exportul anumitor produse moldovenești, care a fost decisă după invazia Rusiei din Ucraina.