Compensarea prețurilor la energia termică - noi decizii ale CSE3Foto© zdg.md

Compensarea prețurilor la energia termică - noi decizii ale CSE

, 5 știri, 20 vizualizări

Ministerul Muncii și Protecției Sociale va mai transfera în avans alte 100 de milioane de lei către SA ,,CET-Nord”, pentru a oferi compensații la facturile pentru energia termică consumatorilor din municipiul Bălți, pentru perioada noiembrie – decembrie 2023, notează Noi.md.

Tot astăzi, membrii CSE au decis să aloce 1,9 milioane de lei din Fondul de intervenție al Guvernului pentru întreținerea Centrelor de plasament temporar pentru persoanele refugiate. Alte 57,8 milioane de lei vor fi distribuite pentru oferirea stimulentelor financiare unor categorii de angajați din sfera socială și pentru finanțarea măsurilor de asistență socială, acordate copiilor în situații de risc, inclusiv din familiile persoanelor refugiate.

O altă decizie adoptată vizează extinderea pînă în 22 decembrie curent a termenului în care operatorul sistemului de transport al energiei electrice va emite către grupurile de echilibrare notele de decontare pentru perioada iunie 2022 – august 2023. Termenul anterior de decontare era stabilit la 30 noiembrie.