Consiliul de Administrație al Moldovagaz anunță datoria de 430 de milioane de lei pentru consumul de gaze, ceea ce face achit2Foto© realitatea.md

Consiliul de Administrație al Moldovagaz anunță datoria de 430 de milioane de lei pentru consumul de gaze, ceea ce face achit

, 5 știri, 10 vizualizări

În 20 martie, datoria pentru consumul de gaze era de aproape 430 de milioane de lei. Cifra a fost făcută publică de șeful Consiliului de Administrație al Moldovagaz, Vadim Ceban. Potrivit acestuia, grosul restanței, și anume în jur de 330 de milioane de lei, aparține consumatorilor casnici și doar aproximativ 100 de milioane trebuie achitați de firme și companii. Oamenii care au lăsat facturile neplătite explică simplu – au făcut-o pentru că nu au bani.

Potrivit Moldovagaz, pentru luna februarie, datoria consumatorilor finali a ajuns la 427,170 milioane lei, inclusiv 99,498 milioane lei consumatorii noncasnici, și 327,672 milioane lei consumatorii casnici. „Această situație periclitează executarea de către SA „Moldovagaz” a obligațiilor sale contractuale asumate fața de furnizori. Prin urmare, SA „Moldovagaz” roagă consumatorilor finali să achite restanța pentru gazele naturale furnizate”, arată un comunicat al companiei. De cealaltă parte, oamenii spun că sunt la limită cu banii și le este dificil să-și achite facturile.

„Cam greu. La o lună – întârziere Cu salariul nu dovedesc, de aia și fac întârziere, că salariul nu ne ajunge și pentru întreținerea familiei, și pentru…”