Consiliul European invită la aprobarea fără întîrziere a cadrului de negociere cu Republica Moldova3Foto© ziarulnational.md

Consiliul European invită la aprobarea fără întîrziere a cadrului de negociere cu Republica Moldova

, 7 știri, 7 vizualizări

Consiliul European a salutat progresele înregistrate de R. Moldova și Ucraina în avansarea reformelor necesare pe calea aderării la Uniunea Europeană, se arată în documentul privind concluziile reuniunii desfășurată joi, 21 martie. Astfel, Consiliul European a invitat statele membre ale UE la adoptarea „rapidă” a proiectelor cadrului de negociere pentru Republica Moldova și Ucraina și avansarea demersurilor, conform unui comunicat de presă emis de Biroul pentru Integrare Europeană.

În concluzii se mai menționează că Uniunea Europeană va continua să acorde R. Moldova „tot sprijinul necesar” pentru a face față provocărilor cu care se confruntă ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. De asemenea, va continua să consolideze reziliența, securitatea și stabilitatea țării în fața activităților destabilizatoare ale Rusiei.

Consiliul European a salutat angajamentele bilaterale ale statelor membre de a sprijini Misiunea de Parteneriat a Uniunii Europene în Republica Moldova, pentru a spori reziliența sectorului de securitate.