Consiliul European subliniază sprijinul UE pentru Moldova în parcursul său de aderare© ipn.md

Consiliul European subliniază sprijinul UE pentru Moldova în parcursul său de aderare

, 6 știri, 0 vizualizări

Consiliul European subliniază sprijinul ferm al Uniunii Europene pentru Republica Moldova și pentru parcursul său de aderare. De asemenea, salută angajamentul autorităților Republicii Moldova față de procesul de reformă și le îndeamnă să continue acest proces, consolidând astfel reziliența și stabilitatea țării. Aceasta este una din concluziile cu privire la Republica Moldova în urma Summitului Consiliului European din 17 octombrie, transmite IPN.

Potrivit documentului, Consiliul European condamnă manipularea persistentă a informațiilor străine și interferența Rusiei pentru a încerca să submineze alegerile democratice și alegerea poporului moldovean pentru un viitor european prosper, stabil și pașnic.

Forul european salută adoptarea celui de-al treilea pachet de sancțiuni împotriva celor responsabili de acțiuni menite să destabilizeze, să submineze sau să amenințe suveranitatea și independența Republicii Moldova și își reafirmă angajamentul față de suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova.