Creștinii ortodocși de stil vechi îl sărbătoresc pe Sfântul Andrei2Foto© unimedia.info

Creștinii ortodocși de stil vechi îl sărbătoresc pe Sfântul Andrei

, 5 știri, 3 vizualizări

Cu această ocazie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, la Catedrala Mitropolitană “Nașterea Domnului” din Chișinău au fost aduse spre închinare de la Schitul Sfântul Andrei (Sf. Munte Athos, Grecia) – Moaștele Sfântului Apostol Andrei cel Întâi Chemat (osul mâinii sfântului răspândind bună mireasmă), care se vor afla în incinta sfântului lăcaș până la sărbătoarea Nașterii după trup a Domnului nostru Iisus Hristos.

Potrivit tradițiilor creștine, Sfântul Andrei este unul dintre cei doisprezece Apostoli, care a fost ales să predice Evanghelia de însuși Mântuitorul. Fiul unui pescar din Betsaida, localitate situată pe malul Lacului Genezaret, Andrei, împreună cu fratele său Petru a fost un ucenic al lui Ioan Botezătorul.

Fiind cel mai vârstnic dintre Apostoli, Sfântul Andrei se bucură de o cinstire deosebită pe teritoriul neamului românesc. După Înălțarea Domnului, Andrei a mers să predice Evanghelia, iar atunci când apostolii au tras la sorți, Apostolului Andrei i-au revenit ținuturile din jurul Mării Negre și Mării Marmara, teritorii pe care în prezent se află Turcia, România și Bulgaria.