De la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat circa 23,94 miliarde lei© curentul.md

De la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat circa 23,94 miliarde lei

, 6 știri, 4 vizualizări

În perioada 11 – 17 septembrie 2023, încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat se ridică la peste 751,25 milioane de lei, iar de la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat circa 23,94 miliarde lei, fiind atestată o creștere de 4,3 % față de încasările din intervalul corespondent al anului 2022.

Totodată, în perioada 11 – 17 septembrie 2023, de către persoane fizice au fost introduse bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 29,2 milioane lei, ceea ce reprezintă 4 % din totalul sumei încasate pentru perioada respectivă.

Banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale ș.a. Informația detaliată despre veniturile administrate de către Serviciul Vamal în semestrul I al anului curent poate fi consultată în articolul ”Plățile administrate de către Serviciul Vamal în primele 6 luni ale anului 2023”.