Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la sesiunea de toamnă a APCE2Foto© ziarulnational.md

Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la sesiunea de toamnă a APCE

, 6 știri, 0 vizualizări

Agenda sesiunii de toamnă a APCE include discuții despre propaganda și libertatea de informare în Europa, abordarea traficului de migranți și situația refugiaților și a celor care solicită azil, precum și asistența medicală de urgență și situația umanitară a femeilor și copiilor din Gaza.

Pe ordinea de zi a reuniunii se mai regăsește comemorarea a 90 de ani de la Holodomor, în contextul amenințării genocidului cu care se confruntă, în prezent, Ucraina. Parlamentarii vor mai discuta subiecte privind asigurarea unei alimentații sigure, sănătoase și durabile pentru toți; implementarea Declarației de la Reykjavik de către Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei; situația din Iran și protecția apărătorilor iranieni ai drepturilor omului în statele membre ale Consiliului Europei.

De asemenea, au fost înaintate două solicitări de dezbateri în procedură de urgență. Acestea se referă la deteriorarea situației drepturilor omului, a statului de drept și a democrației în Azerbaidjan și persoanele dispărute din cauza războiului Federației Ruse în Ucraina.