Demisii, retrogradare și mustrare aspră pentru cinci polițiști din Nisporeni, după accidentul de la Boldurești în care a murit un copil© jurnal.md

Demisii, retrogradare și mustrare aspră pentru cinci polițiști din Nisporeni, după accidentul de la Boldurești în care a murit un copil

, 5 știri, 15 vizualizări

Doi polițiști au fost demiși, iar alții trei au fost sancționați în urma tragediei din satul Boldurești, când primarul Nicanor Ciochină ar fi provocat accidentul în care a murit un copil de 14 ani, iar apoi a fugit de la locul faptei.

Inspectoratul General al Poliției a demarat o anchetă de serviciu pentru a elucida acțiunile angajaților din subdiviziunile implicate la cercetarea circumstanțelor tragicului accident. Potrivit IGP, cei cinci angajați ai Inspectoratului de Poliție Nisporeni au împiedicat desfășurarea investigației. În consecință, doi polițiști au fost demiși din funcție, unul a fost retrogradat, iar alți doi au fost sancționați cu mustrare aspră.

Primarul satului Boldurești din raionul Nisporeni, Nicanor Ciochină, a fost reținut pe 21 februarie, fiind suspectat că a accidentat mortal un băiat de 14 ani și a fugit de la fața locului. Potrivit Poliției, acesta a încercat să ascundă urmele infracțiunii montând plăcuța cu numărul de înmatriculare pe o mașină de marcă identică celei implicate în accident. Dacă va fi găsit vinovat, Ciochină riscă până la nouă ani de închisoare.