Deputatul Marina Tauber incearca, repetat, sa se inscrie in cursa pentru Primaria Balti. Cum a fost posibil3Foto1Video© realitatea.md

Deputatul Marina Tauber incearca, repetat, sa se inscrie in cursa pentru Primaria Balti. Cum a fost posibil

, 5 știri, 17 vizualizări

Decizia vine dupa ce acum o saptamana Curtea Constitutionala s-a pronuntat pe acelasi subiect, insa examinarea a fost sistata pentru ca s-a inregistrat paritate de voturi. Ieri, insa, magistratii au decis ca sesizarea deputatilor din fostul partid Sor va fi examinatea marti, pe 3 octombrie. Pana atunci prevederea care le interzice membrilor formatiunilor scoase in afara legii sa participe la alegeri a fost suspendata.

„Curtea Constitutionala a pronuntat decizia nr. 122 prin care a dispus suspendarea actiunii articolului 16 alin. (2) lit. e) din Codul electoral, pana la solutionarea cauzei in fond. [..]”

Intre timp, astazi, Marina Tauber a primit listele de subscriptie pentru a colecta semnaturile in sustinerea sa in calitate de candidat independent. Aceasta a mers repetat la Consiliul Electoral Balti ca sa inceapa procedura de inscriere in cursa electorala, dupa ce prima data a primit refuz.