Diplomația de la Chișinău, după declarațiile lui Lavrov: Nu corespund adevărului și fac parte din retorica amenințătoare a Rusiei8Foto© ziarulnational.md

Diplomația de la Chișinău, după declarațiile lui Lavrov: Nu corespund adevărului și fac parte din retorica amenințătoare a Rusiei

, 11 știri, 24 vizualizări

Autoritățile de la Chișinău „resping categoric” declarațiile șefului diplomației ruse Serghei Lavrov, potrivit căruia Occidentul ar vrea să transforme R. Moldova în „următoarea Ucraină”. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) Daniel Vodă a afirmat că declarațiile nu corespund adevărului și fac parte din retorica amenințătoare „deja bine cunoscută a diplomației ruse”.

„Ținem să amintim părții ruse că drumul pe care merge R. Moldova este calea aderării la Uniunea Europeană. Acesta este proiectul de țară susținut de cetățeni. Moldova ca stat și moldovenii indiferent de preferințele politice sau geopolitice își doresc Pace, Libertate și Democrație.

Vom aprecia ca toate țările lumii, inclusiv Federația Rusă să respecte decizia poporului nostru R. Moldova și-a ales clar viitorul, iar acest viitor este parte a lumii libere”, a subliniat purtătorul de cuvânt al MAEIE.