Doi bărbați, dintre care unul avocat, condamnați pentru trafic de influență3Foto© realitatea.md

Doi bărbați, dintre care unul avocat, condamnați pentru trafic de influență

, 7 știri, 13 vizualizări

Doi bărbați, dintre care unul avocat, au fost condamnați pentru trafic de influență. Magistrații Judecătoriei Anenii Noi, sediul Bender, i-au recunoscut pe aceștia de comiterea traficului de influență, stabilindu-le o pedeapsă cu amendă în mărime de 150 mii de lei pentru fiecare. Totodată, instanța i-a aplicat avocatului o pedeapsă complimentară sub formă de privarea de dreptul de a ocupa funcții publice și de a exercita profesia de avocat pe un termen de 5 ani.

Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Anenii Noi, sediul Bender, pe 5 mai 20203, însă cauza penală a fost pornită în septembrie 2022 de către Centrul Național Anticorupție și instrumentată în baza unui denunț.

„Potrivit materialelor cauzei, cei doi bărbați, unul fiind avocatul unui cetățean inculpat de comiterea infracțiunii de tentativă de omor, în perioada august-septembrie 2022, susținând că au influență asupra judecătorului din cadrul Judecătoriei Căușeni, sediul Central, care examina cauza penală, au pretins și primit mijloace bănești de la concubina inculpatului, și anume 200 euro, 6 000 lei, 6 300 dolari.