Doi candidați la funcția de membru în Consiliul Superior al Procurorilor nu au promovat evaluarea5Foto2Video© zdg.md

Doi candidați la funcția de membru în Consiliul Superior al Procurorilor nu au promovat evaluarea

, 10 știri, 6 vizualizări

Comisia Pre-Vetting anunță că a încheiat evaluarea în privința procurorilor Vitalie Codreanu și Cristina Gladcov. Cei doi candidați la funcția de membru în Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) nu au promovat evaluarea integrității. Deciziile emise de Comisie au fost transmise candidaților și instituției responsabile de organizarea concursului, în cazul dat CSP.

La această etapă, Comisia este în drept să publice doar informația privind rezultatul evaluării, întrucât deciziile pot fi publicate exclusiv cu acordul candidaților vizați. Aceștia urmează să notifice Comisia dacă se opun sau nu publicării, în 48 de ore de la primirea deciziei, potrivit Legii nr. 26/2022. Deciziile pot fi contestate la Curtea Supremă de Justiție în termen de 5 zile din data recepționării, în temeiul prevederilor aceleiași legi.

Ambii candidați, Vitalie Codreanu și Cristina Gladcov, procurori în cadrul Procuraturii Anticorupție, au acceptat să participe la proba interviului public, fiind audiați de către membrii Comisiei Pre-Vetting în cadrul primei runde de audieri.