Doi candidați propuși de Parlament nu au promovat evaluarea Comisiei Pre-Vetting5Foto© realitatea.md

Doi candidați propuși de Parlament nu au promovat evaluarea Comisiei Pre-Vetting

, 8 știri, 15 vizualizări

Valentin Caisîn și Angela Popil, propuși de Parlament pentru funcția de membru al CSM, nu au promovat evaluarea integrității. Concluzia se conține în deciziile transmise candidaților și Parlamentului de ComisiaPre-Vetting. Valentin Caisîn urmează să notifice Comisia dacă acceptă sau se opun publicării deciziilor, în termen de 48 de ore din momentul expedierii, iar angela Popil a acceptat publicarea deciziei Comisiei Pre-Vetting.

La mijlocul lunii martie, Comisia Pre-Vetting a încheiat audierea candidaților non-judecători la funcții în CSM, rămași concurs. Din cei 12 candidați la audieri au participat șapte persoane. La audieri au participat șapte candidați, întrucât doi s-au retras din concurs, alți doi candidați nu au depus la timp declarația pentru 5 ani, fiind astfel descalificați, iar un candidat a solicitat să fie evaluat fără a participa la audieri.

Totodată, trei candidați pentru CSM care au promovat pre-vettingul se vor prezenta, la primele audieri în fața Comisiei juridice a Parlamentului. Este vorba de candidații din partea societății civile pentru funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, Ion Guzun, Tatiana Ceaglic și Alexandru Postica, care au trecut de evaluarea Comisiei Pre-Vetting.

Membrii numiți vor crea CSM, care va funcționa indiferent de ce vor judecătorii
Maia Sandu,
Alți doi candidați, propuși de Parlament pentru noul CSM, nu au…