Doi cetățeni ucraineni, plasați în arest preventiv după ce ar fi introdus în țară prin contrabandă peste 440 mii de euro8Foto1Video© realitatea.md

Doi cetățeni ucraineni, plasați în arest preventiv după ce ar fi introdus în țară prin contrabandă peste 440 mii de euro

, 11 știri, 14 vizualizări

Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Oficiul „Sud” de  comun cu angajații INSP și ai INI au reținut la intrare în Cimișlia doi cetățeni ai Ucrainei, joi, 13 aprilie – zi în care ar fi introdus ilegal în R. Moldova peste 440.000 de euro, anunță PCCOCS.

În aceeași zi, procurorii PCCOCS au solicitat și au obținut la Judecătoria Cahul plasarea în arest preventiv a acestora pentru 30 de zile, în vederea continuării obiective a investigațiilor.

„Cei doi sunt din regiunea Odesa a Ucrainei și au vârste de 32 și 39 de ani, cu activitate în transportul de pasageri și de mărfuri. După traversarea frontierei, primul din ei l-a contactat pe complicele, care la solicitarea acestuia a traversat și el hotarul ulterior. Activitatea infracțională a acestora a fost sistată grație intervenției angajaților Poliției, care în baza informației operative au staționat mijlocul de transport, au documentat cazul și au ridicat cei peste 440.000 de euro, depistați într-un loc adaptat acestui scop, în automobilul cu pricina”, anunță Procuratura.