Doi fizicieni de la Universitatea de Stat din Moldova s-au clasat în „Top 2%” al celor mai renumiți savanți din lume în anul 20236Foto© zdg.md

Doi fizicieni de la Universitatea de Stat din Moldova s-au clasat în „Top 2%” al celor mai renumiți savanți din lume în anul 2023

, 7 știri, 13 vizualizări

Doi reprezentanți ai comunității științifice de la Universitatea de Stat din Moldova – fizicienii Ghenadii KOROTCENKOV și Denis NICA - pentru al treilea an consecutiv, au fost incluși în clasamentul mondial „Top 2%" al celor mai renumiți savanți din lume, conform evaluării Universității Stanford (SUA).

Profesorul Ghenadii KOROTCENKOV a contribuit semnificativ la dezvoltarea și înțelegerea mecanismului de funcționare a senzorilor de gaz pe bază de oxizi metalici. Este autor a peste 700 de publicații științifice. Este singurul savant din Republica Moldova, lucrările științifice ale căruia au fost citate mai mult de 16.000 de ori.

Profesorul este, de asemenea, autor și editor a peste 70 de cărți, publicate de editurile internaționale Elsevier, CRC Press, Momentum Press, Springer și altele, și este permanent invitat în comitetele organizatorice ale diferitor conferințe științifice internaționale.