Dorin Recean a discutat cu directorul general pentru vecinătate și negocieri privind extinderea UE, Gert Jan Koopman2Foto© gov.md

Dorin Recean a discutat cu directorul general pentru vecinătate și negocieri privind extinderea UE, Gert Jan Koopman

, 4 știri, 9 vizualizări

Agenda de reforme, progresele înregistrate în procesul de realizare a celor nouă recomandări ale Comisiei Europene, prioritățile Executivului în procesul de aprofundare a dialogului cu Uniunea Europeană au fost discutate la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu Gert Jan Koopman, directorul general pentru vecinătate și negocieri privind extinderea Uniunii Europene.

Prim-ministrul Dorin Recean a trecut în revistă prioritățile cu Uniunea Europeană pe segmentul de securitate și apărare, energie, transport, digitalizare, combaterea corupției și dezvoltarea capacităților administrației publice. Șeful Guvernului a vorbit și despre eforturile depuse pentru a crește reziliența și sustenabilitatea instituțiilor statului, dar și despre necesitatea atragerii investițiilor în economia națională.

„Deși ne confruntăm cu tot felul de crize, reușim să implementăm reformele necesare și să implementăm rezultatele așteptate de cetățeni și de partenerii noștri externi. Obiectivul nostru pe termen lung este să dezvoltăm economia, să creăm locuri de muncă și să sporim nivelul de bunăstare a populației. Vrem ca cetățenii noștri să aibă un trai decent și să se simtă acasă, oriunde în Europa”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.