Dorin Recean a dispus măsurile de pregătire pentru sezonul de încălzire3Foto© gov.md

Dorin Recean a dispus măsurile de pregătire pentru sezonul de încălzire

, 7 știri, 9 vizualizări

În cadrul ședinței, ministrul Victor Parlicov a prezentat un raport cu privire la modul de îndeplinire de către întreprinderi și autorități a acțiunilor prevăzute în Planul de măsuri pentru sezonul de încălzire 2023 - 2024.

Potrivit documentului, SA „Energocom” este instituția desemnată să gestioneze suficiente rezerve de gaze naturale pentru perioada rece a anului, pentru a asigura securitatea energetică a țării noastre. Totodată, volumul de cărbune din rezervele de stat a fost completat în proporție de 100%, fiind în curs de desfășurare procedura de achiziție și suplinire a stocurilor de păcură.

Cu privire la situația energetică, SA „Energocom” dispune de contracte în vigoare cu producători și furnizori de energie electrică din România, Ucraina, Bulgaria, la etapa de negociere fiind prelungirea contractului cu MGRES. La capitolul reparații curente, responsabilii de la SA „Termoelectrica” și SA „CET-Nord” au raportat despre executarea lucrărilor de reparație, aflate în proces de finalizare.