Dorin Recean, la Gala Societății Civile: Societatea civilă și-a asumat rolul de gardian al democrației în toți acești ani4Foto© curentul.md

Dorin Recean, la Gala Societății Civile: Societatea civilă și-a asumat rolul de gardian al democrației în toți acești ani

, 5 știri, 5 vizualizări

Șeful Executivului a participat la cea de-a IV-a ediție a Galei Societății Civile, un eveniment care promovează și premiază activitatea sectorului asociativ al țării noastre și este organizat anual, începând cu 2018, de către Delegația Uniunii Europene.

În cadrul evenimentului, prim-ministrul Dorin Recean a vorbit despre rolul considerabil al societății civile pentru obținerea statutului de țară candidat, dar și pentru fortificarea proceselor democratice din țara noastră.

„Cetățenii Republicii Moldova au transmis un mesaj clar proeuropean, au hotărât că locul Republicii Moldova este, fără îndoială, în Uniunea Europeană, în rândul statelor care susțin și cred în proiectul european. Ei au demonstrat că își doresc să se implice activ în apărarea statului de drept. Societatea civilă și-a asumat rolul de gardian al democrației în toți acești ani. Faptul că suntem aici, având statutul de țară candidat, se datorează inclusiv efortului considerabil și consistent al societății civile”, a spus premierul Dorin Recean.