Dosarul Revoluției, reîntors la Parchetul General - Secția Parchetelor Militare8Foto© stirileprotv.ro

Dosarul Revoluției, reîntors la Parchetul General - Secția Parchetelor Militare

, 15 știri, o vizualizare

În majoritate, ICCJ constată că procurorul nu a respectat obligația procedurală de a regulariza rechizitoriul nr.11/P/2014 din data de 29 iulie 2022 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Parchetelor Militare, ce fusese instituită cu caracter definitiv prin încheierea din 14 iunie 2024 pronunțată de completul de judecători de cameră preliminară din cadrul Înaltei Curți de Casațe și Justiție, în dosarul nr. 1687/1/2022/a2.

Astfel, Instanța Supremă dispune restituirea la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Parchetelor Militare a cauzei privindu-i pe inculpații Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus, trimiși în judecată prin rechizitoriul nr.11/P/2014 din data de 29 iulie 2022, față de inaptitudinea rechizitoriului de a învesti instanța, nefiind posibilă stabilirea obiectului și limitelor judecății.

Astfel, instanța a decis să restituie cauza la Parchet pentru a fi corectată.

În plus, cheltuielile judiciare au fost stabilite ca fiind în sarcina statului, inclusiv onorariile avocaților desemnați din oficiu pentru inculpați.