După cinci zile de proteste, fermierii au obținut discuții cu Dorin Recean. Premierul: Blocarea vămilor nu va aduce subvenții3Foto© ziarulnational.md

După cinci zile de proteste, fermierii au obținut discuții cu Dorin Recean. Premierul: Blocarea vămilor nu va aduce subvenții

, 5 știri, 14 vizualizări

Protestul agricultorilor a fost pus pe pauză până marți, 20 februarie. Anunțul a fost făcut după întâlnirea avută de un grup de agricultori cu premierul și ministrul Agriculturii, la Guvern. În urma acestei întrevederi, Executivul a mai anunțat că va pune la dispoziție un nou sprijin pentru producătorii de cereale afectați de crizele din ultimii ani. Astfel, aceștia vor putea contracta credite în valoare de 500 de mii de lei, cu o garanție de 90% din partea statului, pentru a putea începe sezonul agricol.

La prima etapă, creditul va fi oferit pe o perioadă de până la 18 luni de acordare inițială și șase luni de grațiere de plată cu acoperirea dobânzii de până la 7%, ce va fi achitată de Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA).

Noul mecanism a fost anunțat la întâlnirea prim-ministrului Dorin Recean și vicepremierului, ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, cu mai mulți producători agricoli.