Evaluare finalizată pentru toți candidații în cele două colegii specializate ale judecătorilor© unimedia.info

Evaluare finalizată pentru toți candidații în cele două colegii specializate ale judecătorilor

, 5 știri, 0 vizualizări

Procesul de evaluare a integrității acestor subiecți a început în luna decembrie 2023, cînd Comisia a notificat candidații despre inițierea evaluării. Printre cei evaluați s-au numărat judecători din instanțe de diferit nivel, profesioniști din domeniul juridic și reprezentanți ai societății civile.

Comisia a primit la evaluare 13 candidați la funcția de membru în Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor și 12 candidați la funcția de membru în Colegiul disciplinar. Evaluarea acestora s-a desfășurat conform criteriilor de integritate financiară și etică stabilite de Legea 26/2022, care reglementează selecția candidaților pentru funcțiile din organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor.

Din cei 13 candidați la funcția de membru în Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor, un candidat s-a retras din concurs, iar altul a fost retras de CSM. Restul candidaților au promovat evaluarea, rezultînd o rată de promovare de 85% din numărul total de candidați primiți la evaluare. Toți cei care au promovat au participat la audierile organizate de Comisia Vetting.