Fermierii anunță că astăzi vor organiza marșuri cu tehnică agricolă, după o nouă rundă de discuții cu autoritățile© zdg.md

Fermierii anunță că astăzi vor organiza marșuri cu tehnică agricolă, după o nouă rundă de discuții cu autoritățile

, 4 știri, 5 vizualizări

Agricultorii din cadrul asociației „Forța Fermierilor” reiau acțiunile de protest cu tehnica agricolă în Chișinău.

Fermierii au anunțat că vor mărșălui cu tractoarele pe două trasee: în jurul Guvernului și până la cercul din preajma Universității pedagogice de stat „Ion Creangă”, pe lângă Parlament și Președinție. Informația a fost confirmată de către Alexandru Slusari, președintele Asociației „Forța Fermierilor” .

„Am depus autorizații pentru aceste marșuri. Sperăm că se va trezi premierul și ne va invita la dialog. Dorim să avem această discuție, pentru că situația este foarte gravă în cazul agricultorilor mici și mijlocii care au plantat grâu, oleagenoase. Soluții nu am auzit din partea autorităților și împreună cu agricultorii am decis să organizăm săptămâna aceasta câte două marșuri pe zi. Suntem deschiși pentru dialog. De două săptămâni suntem cu tehnica aici, poate marșul de azi le va determina pe autorități să ne audă și să discute cu noi”, a declarat cu puțin timp în urmă Alexandru Slusari.