Finlanda se alătură statelor baltice și închide frontierele pentru autoturismele înmatriculate în Rusia2Foto© deschide.md

Finlanda se alătură statelor baltice și închide frontierele pentru autoturismele înmatriculate în Rusia

, 5 știri, 5 vizualizări

Interdicția privește toate autoturismele, autorulotele și vehiculele cu o capacitate de transport de maxim zece persoane care au numere de înmatriculare rusești, cu excepția celor care aparțin unor cetățeni din statele UE cu reședința permanentă în Rusia și ale familiilor acestora, vehiculelor diplomatice și a celor care trec granița în scopuri umanitare.

De asemenea, persoanele care dețin în Finlanda vehicule cu numere de înmatriculare rusești au un termen de șase luni pentru a le scoate din țară.

Finlanda este țara membră a UE cu cea mai lungă frontieră cu Rusia (1.340 de kilometri) și săptămânal circa 5.000 de autoturisme trec această graniță, în pofida restricțiilor impuse de Helsinki turismului rus. Potrivit ministrului finlandez de externe Elina Valtonen, circa trei sferturi dintre aceste treceri ale frontierei sunt efectuate de persoane cu dublă cetățenie, care au permis de reședință în Finlanda ori au legături de familie în această țară.