FMI este gata să crească asistența pentru a ajuta Republica Moldova să depășească „cea mai severă criză energetică din existența sa”5Foto© agora.md

FMI este gata să crească asistența pentru a ajuta Republica Moldova să depășească „cea mai severă criză energetică din existența sa”

, 5 știri, 5 vizualizări

În cadrul vizitei la Washington, Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu Kristalina Georgieva, Directoarea Generală a Fondului Monetar Internațional. Șefa statului a menționat, în cadrul discuției, importanța cooperării cu FMI pentru a atenua consecințele economice și sociale provocate de invazia Rusiei în Ucraina. Șefa FMI a dat asigurări că instituția va sprijini în continuare R. Moldova.

Președinta Maia Sandu a subliniat că în prezent Republica Moldova trece prin cea mai severă criză energetică din existența sa, iar scopul autorităților este să ajute oamenii și businessul să facă față prețurilor ridicate la energie.

La fel, e nevoie de programe care să sporească reziliența sectorului și să contribuie la diversificarea surselor de energie.