Fost vicepreședinte al Parlamentului, Iurie Roșca - condamnat la șase ani de închisoare pentru trafic de influență10Foto© zdg.md

Fost vicepreședinte al Parlamentului, Iurie Roșca - condamnat la șase ani de închisoare pentru trafic de influență

, 12 știri, 30 vizualizări

Iurie Roșca, fostul președinte al Partidului Popular Creștin Democrat (PPCD), a fost condamnat la șase ani de închisoare cu executare. Decizia a fost pronunțată de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, în data de 2 august 2024. Documentul a fost însă publicat de Roșca pe contul de Telegram. Se întâmplă din cauza unei recipise pe care ar fi scris-o personal și semnat-o cu mai mulți ani în urmă, ulterior fiind acuzat de trafic de influență.

Sentința poate fi atacată în termen de 15 zile la Curtea de Apel.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM! Amintim că Iurie Roșca a pledat nevinovat. Atât el, cât și avocații săi, susțin că dosarul este fabricat, iar probele sunt falsificate. Mai mult ca atât, fostul lider care a trădat electoratul unionist în schimbul funcțiilor primite de la Vladimir Voronin, susține că este persecutat politic.

Dosarul a fost pornit în 2017, în baza unui denunț semnat de omul de afaceri, Alexei Damaschin. În recipisa scrisă de mână, Iurie Roșca ar recunoaște că a primit de la Damaschin 110.000 dolari. Iar anterior ar mai fi primit încă 117.000 dolari. De asemenea, în document mai este indicată și suma de „un milion USD”, care „urmează să fie achitat la momentul rezolvării definitive a aspectelor juridice convenite anterior, care țin de „Cascada”.