Fostul ofițer al Direcției 5. Silvian Popov recunoaște că a fost amenințat să dea declarații mincinoase în dosarul Petic3Foto1Video© realitatea.md

Fostul ofițer al Direcției 5. Silvian Popov recunoaște că a fost amenințat să dea declarații mincinoase în dosarul Petic

, 6 știri, 7 vizualizări

Dezvăluiri șocante de la un fost angajat al renumitei Direcții 5. Ofițerul Silvian Popov a expediat în adresa redacției UNIMEDIA o înregistrare video în care recunoaște că, în anul 2021, a depus declarații mincinoase împotriva fostului adjunct IGP, Gheorghe Cavcaliuc, în dosarul Petic. „Am fost presat și amenințat cu pușcăria de procurori PCCCOCS și un fost coleg de-al meu. Eu nu-l cunosc pe Gheorghe Cavcaliuc și nici măcar nu l-am văzut vreodată în viață. Declar că dumnealui nu are nicio legătură cu dosarul Petic”, afirmă Popov în video.

„Sunt Silvian Popov, fost ofițer al Direcției Nr. 5 a IGP a MAI.

În 2021 am fost șantajat și amenințat de procurori PCCOCS să dau declarații mincinoase împotriva lui Gheorghe Cavcaliuc că ar fi participat la cazul Patic. Dar eu pe Cavcaliuc nici măcar nu-l cunosc, nu l-am văzut nici măcar o dată în viață.

Vă remit în adresa Dvs, material video înregistrat de mine și copia denunțului meu privind șantajul și presiunea fostului Procuror PCCOCS Dumitru Răileanu și fostul angajat al Direcției 5 a IGP a MAI Ion Cojocaru, care m-au șantajat și condiționat să dau declarații false împotriva colonelului Gheorghe Cavcaliuc, fost șef adjunct al IGP și a colonelului Valeriu Cojocaru, că ar fi implicați în cazul Petic.