Fostul premier, din timpul guvernării comuniste, Vasile Tarlev și-a anunțat intenția de a candida la funcția de președinte3Foto1Video© unimedia.info

Fostul premier, din timpul guvernării comuniste, Vasile Tarlev și-a anunțat intenția de a candida la funcția de președinte

, 6 știri, 10 vizualizări

Vasile TARLEV, POTENȚIAL CANDIDAT LA ALEGERILE PREZIDENȚIALE: „Vreau să vă aduc la cunoștință intenția mea de a participa în calitate de candidat independent în viitoarele alegeri a președintelui Republicii Moldova. Mă adresez tuturor cetățenilor Republicii Moldova și formațiunilor politice, personalităților țării noastre și în special domnului Vladimir Voronin de a ne consolida întru salvarea și dezvoltarea patriei noastre Moldova.”

Ulterior, Vasile Tarlev și-a tradus mesajul și în limba rusă. Acesta nu a explicat de ce participă în calitate de independent, având în vedere că recent când și-a anunțat revenirea în politică a anunțat că este liderul unui partid. Vasile Tarlev a deținut funcția de premier în perioada guvernării comuniste, între 2001 și 2008. Ulterior acesta a mai încercat să candideze la alegerile prezidențiale, dar nu a fost înregistrat de Comisia Electorală Centrală pentru că nu a întrunit condițiile legale.

Tarlev este a 10-a persoană care-și anunță intenția de a participa la alegerile prezidențiale care vor avea loc pe data de 20 octombrie, atunci când va fi organizat și un referendum privind integrarea europeană a Republicii Moldova.