Fostul premier Vlad Filat nu va mai candida la prezidențiale, dar va susține referendumul – Motivul invocat de politician2Foto© ziarulnational.md

Fostul premier Vlad Filat nu va mai candida la prezidențiale, dar va susține referendumul – Motivul invocat de politician

, 5 știri, 18 vizualizări

Fostul premier Vlad Filat nu va mai candida la alegerile prezidențiale din 20 octombrie curent, dar cu toate acestea Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) își va îndemna simpatizanții să voteze „pentru” la referendumul privind aderarea republicii noastre la Uniunea Europeană. Decizia a fost luată pe 24 august, la ședința Consiliului Politic Național al PLDM.

Potrivit formațiunii, Vlad Filat și-a dorit să candideze la prezidențiale, însă actuala guvernare i-ar fi încălcat acest drept.

„Guvernarea a blocat executarea Hotărârii Curții Europene a Drepturilor Omului (CtEDO) referitoare la președintele PLDM, Vlad Filat, făcând astfel imposibilă participarea în cursa electorală pentru funcția de președinte al R. Moldova. Această acțiune reprezintă un atac direct la drepturile constituționale ale cetățenilor, printre care și dreptul de a alege și de a fi ales, subminând astfel valorile fundamentale ale democrației”, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii.