Fostului șef CFM, ajuns în fața instanței după ce a fost extrădat din Belgia acum un an, i s-a permis să părăsească țara3Foto1Video© zdg.md

Fostului șef CFM, ajuns în fața instanței după ce a fost extrădat din Belgia acum un an, i s-a permis să părăsească țara

, 5 știri, 7 vizualizări

„Este corect să spunem cetățenilor anumite lucruri. Asta face parte din educația juridică.

De fiecare dată când cineva, fiind în vizorul Procuraturii în cadrul unui dosar penal, este reținut, după care este în arest la domiciliu, apoi sub control judiciar, și ulterior i se ridică toate restricțiile, de regulă lumea critică și Procuratura și instanțele de judecată pentru acest lucru. Însă, acest lucru deseori este normal.

Deoarece, persoana respectivă e reținută pentru o anumită perioadă scurtă de timp în cadrul căreia se desfășoară cele mai importante acțiuni de urmărire penală. Această persoană trebuie sa fie reținută, sau plasată în arest la domiciliu, ca sa nu fie influențați martori sau distruse probele. După care îi aplici o anumită restricție, în funcție de gradul eschivare de urmărire penală.

Asta e regula generală care este ok, dar sunt și excepții. Atunci când este risc că persoana poate să se sustragă de la justiție, să plece, fiindcă a fost adus cu greu, e natural ca și Procurorii să solicite prelungirea măsurii.