Georgia, Ucraina și Polonia, ultimele trei naționale care s-au calificat la Euro 20245Foto© ziarulnational.md

Georgia, Ucraina și Polonia, ultimele trei naționale care s-au calificat la Euro 2024

, 6 știri, 9 vizualizări

Ucraina a fost gazda nominala a partidei contra Islandei, dar si-a disputat meciul in orasul polonez Wroclaw din motive de securitate. Desi erau favoriti, ucrainenii au incasat un gol de la Albert Gudmundsson, dupa prima jumatate de ora a confruntarii. Yaremchuk a inscris pana la pauza, insa reusita nu a fost validata. Astfel, Islanda a plecat la vestiare in avantaj. Dupa revenirea de la cabine, nordicii au fost egalati repede. Jucatorul Gironei, Vyktor Tsygankov a avut o actiune individuala formidabila incheiata cu gol.

Ucraineii au continuat sa atace in valuri, iar in minutul 84, atacantul cumparat de Chelsea pentru 70 de milioane de euro de la Shakhtar, Mykhaylo Mudryk a adus victoria nationalei sale, marcand in acelasi colt ca si Tsygankov.

Daca Ucraina a jucat in Polonia, atunci Polonia a evoluat la Cardiff, in batalia cu Tara Galilor. Dupa 120 de minute de joc a fost 0 la 0, iar la seria loviturilor de departajare, portarul Szczesny a aparat ultima lovitura a lui Daniel James, calificand Polonia la EURO 2024.