Guvernul a aprobat Programul activităților de reintegrare a țării pentru anul 20233Foto© gov.md

Guvernul a aprobat Programul activităților de reintegrare a țării pentru anul 2023

, 10 știri, 15 vizualizări

10 mai 2023, Chișinău - 15 milioane de lei vor fi alocate pentru finanțarea a 26 de proiecte în perimetrul Zonei de Securitate. În acest sens, Guvernul a aprobat Programul activităților de reintegrare a țării pentru anul 2023. Lista proiectelor ce urmează a fi finanțate a fost aprobată de către Comisia de selectare împuternicită, în conformitate cu criteriile de eligibilitate stabilite.

Astfel, în anul curent, au fost selectate și vor fi implementate 11 proiecte de dezvoltare și de modernizare a instituțiilor din sistemul educațional, 7 proiecte de reparație și dotare a edificiilor administrative, instituțiilor de cultură, sport și medico-sanitare, 7 proiecte de amenajare a zonelor de agrement și altor spații publice, precum și un proiect de acordare a suportului financiar pentru asigurarea activității delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control.

Autoritățile administrației publice centrale și locale, beneficiari ai Programului vor valorifica resursele financiare conform destinației, până la sfârșitul trimestrului IV 2023, urmând să prezinte Cancelariei de Stat raportul privind utilizarea alocațiilor.