Guvernul a aprobat semnarea acordului privind achiziționarea terenului fostului Stadion Republican pentru noul sediul al Ambasadei SUA2Foto© zdg.md

Guvernul a aprobat semnarea acordului privind achiziționarea terenului fostului Stadion Republican pentru noul sediul al Ambasadei SUA

, 9 știri, 9 vizualizări

Guvernul R. Moldova va semna un acord cu Guvernul Statelor Unite ale Americii privind achiziționarea proprietății pentru noul sediu al Ambasadei SUA la Chișinău. Hotărârea de Guvern a fost aprobată în ședința de miercuri, 10 iulie.

Astfel, conform Executivului, bunul imobil urmează să fie achiziționat printr-un tratat bilateral interguvernamental, nu un contract de vânzare-cumpărare a terenului fostului Stadion Republican din municipiul Chișinău, strada Tighina 12, cu suprafața totală de 5,1814 ha.

Nu se cunoaște deocamdată suma de bani pe care o va plăti misiunea diplomatică statului. Totuși, reprezentanții Guvernului au transmis în luna martie că prețul de vânzare estimat ar fi de circa 15 milioane de euro, „însă toate datele finale vor fi făcute publice după ce echipa de negociatori va încheia toate procesele”.